June 7, 2018

common

Bevattningsprojekt Uganda

Det här är Posiano, han och hans fru Rebecca är hjälporganisationen Uganda Child Care Swedens förlängda arm i Uganda. UCC driver flera fantastiska projekt – soppkök för fattiga familjer, långsiktiga odlingsprojekt, fadderverksamhet och inte minst ett stort skolprojekt som syftar till att skapa en självförsörjande Secondary School med yrkesutbildning. Ponsiano och Rebecca gör stora insatser för de mest fattiga i Uganda.

I Uganda lever 30% av befolkningen i extrem fattigdom, dvs mindre än en US-dollar per dag, och UCCs projekt gör verkligen nytta. Förutom att driva projekten har Ponsiano och Rebecca en farm med främst kaffeplantage, men även deras familj lever under tuffa förhållanden. Torrperioderna blir bara längre och längre, så kaffeskördarna blir mindre och mindre. För att hantera detta behöver kaffebuskarna bevattnas under torrperioderna, en utrustning som de absolut inte har råd med.

För att Ponsiano och Rebecca ska kunna fortsätta att hjälpa de mest fattiga i området utanför staden Masaka, så har jag bestämt mig för att starta en insamling, ett bevattningsprojekt, som syftar till att i ett första steg köpa in pump, tank, slangar och rör, mm till deras största kaffeplantage. Tanken är att hjälpa dem som hjälper och projektet behöver få in minst 50 000 kr. Bilderna är från vår resa ner till Uganda i februari och vi kommer att åka ner igen i juli och förhoppningsvis jobba med bl.a. installation av ett bevattningssystem.

Projektet behöver en flygande start och därför går mitt företag gotoGemba AB in med 20 000 kr så att vi garanterat kan göra lite nytta redan i juli.

Vill du vara med och bidraga till detta spännande projekt så swishar du din gåva till 0768019790, jag kommer att stå som mottagare och alla bidragsgivare kommer att få ekonomisk redovisning om hur det går, skicka gärna med din emailadress med swishen. Om någon undrar så kommer alla pengarna att gå ner till Uganda och de förhoppningsvis frodades kaffeplantagen, dvs det blir inga projekt- eller administrativa kostnader.

 

Tack på förhand, det här ska bli superspännande!

 

Är du nyfiken på Uganda Child Care Swedens verksamhet så hittar du dem på Facebook.

Tags: